Βάλτε φυλακή τους Τραπεζίτες και τα κρατικοδίαιτα λαμόγια της ολιγαρχίας του πλούτου

«ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΦΡΟΥΣ» ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ !!!


ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ...
Με δικαιολογίες της πλάκας προσπαθούν να αποτρέψουν και πιθανούς νέους ελέγχους !!!

Αντιδρούν οι τραπεζίτες στην πρωτοβουλία του ΣΔΟΕ να ζητήσει κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στοιχεία για δάνεια που έχουν δοθεί στο παρελθόν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Η επιστολή που εστάλη από το ΣΔΟΕ στους τέσσερις συστημικούς ομίλους είναι κοινή και αφορά συνολικά 11 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτήν αναφέρεται ότι «κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας του 2014 και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούμε προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων, αξιόποινων πράξεων αναφορικά με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων ή και φυσικών προσώπων και δη απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, παρακαλούμε να προβείτε σε έλεγχο του συνόλου των χρηματοδοτήσεων που χορηγήσατε στην επιχείρηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες που εμπλέκονται στο θέμα θα ζητήσουν διευκρινίσεις επί των ερωτήσεων που τους τέθηκαν ώστε να συγκεκριμενοποιήσουν τις πληροφορίες που καλούνται να παράσχουν. Στόχος είναι σε πρώτη φάση να μειωθεί η περίμετρος της έρευνας, καθώς με τον τρόπο που έχουν διατυπωθεί τα ερωτήματα από το ΣΔΟΕ, ζητείται έλεγχος όχι μόνο στη μητρική του ομίλου, αλλά και για όλες τις θυγατρικές του, σε βάθος ακόμη και 20 ετών.

«Για να γίνει όπως μας ζητείται αυτή η δουλειά, θα πρέπει να κάνουμε ξεχωριστό data room για κάθε πελάτη μας και να του ζητήσουμε τιμολόγια και έγγραφα για συναλλαγές που έγιναν πολλά χρόνια πριν» σημειώνουν χαρακτηριστικά τραπεζικοί κύκλοι στο Βήμα.

Οι τραπεζίτες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το μήνυμα που στέλνεται στο εξωτερικό μετά από αυτή την παρέμβαση, σε μία περίοδο που η προσέλκυση επενδύσεων είναι ζητούμενο για την έξοδο από την κρίση.


«Είναι αδιανόητο να δημιουργούμε από μόνοι μας και χωρίς λόγο αρνητικό κλίμα και να δίνουμε την αίσθηση στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι κάτι δεν πάει καλά στα μέρη μας. Δεν είναι και λίγο πράγμα οι δικαστές να ζητούν στοιχεία ακόμη και για επιχειρήσεις με την κορυφαία πιστοληπτική ικανότητα στη χώρα. Είναι σαν να λέμε στις ξένες εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα ότι ακόμη και υγιή σχήματα κινδυνεύουν να μπλέξουν χωρίς λόγο με τη Δικαιοσύνη», ανέφερε τραπεζίτης στην εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη